Interview met verteller Hilli Arduin
Interview met verteller Hilli Arduin over haar verhaal: 'Anansi en de wijsheid'.

De verteller
Hilli Arduin, Psycholoog, verhalenvertelster
Mijehof 225, 1106 HG
Amsterdam
Nederland
+3120-8856137
+0628194605
h.arduin@orange.nl
www.hillivertelt.nl

Met haar stem, mimiek en lichaamstaal voert Hilli Arduin haar toehoorders mee naar gebieden veraf en dichbij. Samen met haar luisterpubliek maakt zij het vertellen een belevenis die niet vergeten wordt.  
Meer van deze verteller: Anansi en de wijsheid (s), Anansi en heks Vijf (s), Interview met Hilli Arduin (b), Anansi en de bruidschat (s), Interview met Hilli Arduin (b)

Anansi en de wijsheid (Nederlands)
Anansi wilde de wijste man van de wereld zijn, dus verzon hij een plan. Hij vroeg hele moeilijke vragen aan mensen en de antwoorden die hij kreeg, stopte hij in een kruik. Op een dag kreeg hij dezelfde antwoorden en Anansi concludeerde dat hij alle wijsheid had verzameld. Omdat hij bang was dat iemand de kruik zou stelen, probeerde hij met de kruik op zijn buik een hoge boom in te klimmen om hem daar velig te verbergen. Maar het lukte niet. Een konijn kwam langs en lachte hem uit. Je moet die kruik ook niet op je buik dragen Anansi, maar op je rug! zei hij. Anansi werd woedend: Hoe kon het dat het konijn zo’n wijsheid had en hij niet? Hij gooide de kruik kapot tegen de boom. De wijsheden dwarrelde in het rond en ieder die langs liep, nam er wat van mee en vertelde ze verder in de vorm van Anansiverhalen.
Type verhaal: verhaalDuur: 4'00
Trefwoorden: verhaal; verhalenvertellen; verhalenvertellers; Interview; achtergrond info; verhalen
Copyright video opname: © Stichting Vista Far Reaching Visuals

Verwante videos: Anansi en de wijsheid (s)

[D02]
identifier-en: D02 tiko en int.mov --> B5HKn5QmPCY
identifier-nl: D02 ned int.mov --> m_nUc2UYdD0