Hebzucht is slecht
Een moeder is jaloers op een andere moeders wiens zoon geld ophoest. Ze stuurt haar zoon op pad om zodat hem dat ook zal overkomen, maar haar jaloerse gedachten zorgen ervoor dat het voor haar zoon heel anders uitpakt.

De verteller
Issa Mohammed, Ghana
Meer van deze verteller: Interview met verteller Issa Mohammed (b)

Hebzucht is slecht (Twi)
Op een dag verdwaalt er een jongen. Iedere keer als er iemand op zijn pad kwam, zong hij een lied voor hem. Omdat ze het zo mooi vonden, lieten ze hem passeren. Hij eindigt in het paleis en zingt een lied voor de chief. Deze waardeert zijn gezang en neemt hem daarom mee naar de rivier om wat te drinken en zijn gezicht te wassen. Thuisgekomen begint de jongen geld over te geven. Zijn moeder is heel blij en geeft iets daarvan aan een vriendin. Deze is heel jaloers en stuurt haar eigen zoon langs dezelfde route. Maar deze jongen is brutaal tegen iedereen, zelfs tegen de chief. Hij wordt ook naar de rivier gebracht om water te drinken en zijn gezicht te wassen. Eenmaal thuis kotst hij wilde dieren uit.
Type verhaal: verhaalDuur: 5'36
Trefwoorden: hebzucht; geld; benijden; kind; hebzucht; lied; zingen; respect; rivier; dorpshoofd; jaloezie
Copyright video opname: © Stichting Vista Far Reaching Visuals

Verwante videos: Wees tevreden met wie je bent (s), Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in (s), Interview met verteller Issa Mohammed (b)

[C26]
identifier-en: C26 tiko en.mov --> jbB-LXv_nIc
identifier-nl: C26 tiko nl.mov --> O1WWVtobAK0