Anansi en de bruidschat
 Een weduwe heeft een lelijke dochter. Er is geen één man te vinden die met haar wil trouwen. Totdat de weduwe een bruidschat aan haar dochter te koppelen. Anansi ziet zijn kans!

De verteller
Hilli Arduin, Psycholoog, verhalenvertelster
Mijehof 225, 1106 HG
Amsterdam
Nederland
+3120-8856137
+0628194605
h.arduin@orange.nl
www.hillivertelt.nl

Met haar stem, mimiek en lichaamstaal voert Hilli Arduin haar toehoorders mee naar gebieden veraf en dichbij. Samen met haar luisterpubliek maakt zij het vertellen een belevenis die niet vergeten wordt.  
Meer van deze verteller: Anansi en de wijsheid (s), Interview met verteller Hilli Arduin (b), Anansi en heks Vijf (s), Interview met Hilli Arduin (b), Interview met Hilli Arduin (b)

Anansi en de bruidschat (Nederlands)
 Er was eens een weduwe met vijf dochters. De oudste vier waren gelukkig getrouwd, maar de jongste was tot op heden nog altijd single. Ze was erg lelijk. De moeder besloot een gulle bruidsschat aan haar jongste dochter te koppelen. De eerste man die haar dochters naam goed had geraden, mocht met haar dochter trouwen en kreeg de bruidschat. Nadat zij de advertentie in alle kranten had verspreid kwamen er mannen langs uit alle hoeken en gaten, maar niemand raadde haar naam. Anansi had ook van de bruidschat gehoord en dat leek hem wel wat, rijk zijn! Hij bedacht een plan met broer Muskiet. Mochten ze de bruidschat krijgen, dan krijgt Muskiet de helft. Zo gezegd, zo gedaan. Anansi komt achter de naam en belooft de dochter te trouwen. Maar eerst wil hij de bruidschat zodat hij het huis mooi kan inrichten en de bruiloft kan voorbereiden. Anansi gaat er natuurlijk vandoor en is tot heden niet meer terug gevonden. Daarom zoemen muggen, omdat ze nog steeds pis nijdig zijn op Anansi.
Type verhaal: VerhaalDuur: 6'35
Trefwoorden: Anansi; huwelijk; mug; wedstrijd; dochter; bruidschat
Copyright video opname: © Stichting Vista Far Reaching Visuals

Verwante videos: Anansi en heks Vijf (s), Interview met Hilli Arduin (b), Interview met Hilli Arduin (b)

[F01]
identifier-en: F1 eng.mov --> 6NAcyfq8Z-c
identifier-nl: F1 nl.mov --> ndvb7xPU8io