Anansi en heks Vijf
Anansi weet de andere dieren door middel van een list te vangen en op te eten. Maar de gans is hem te slim af, en zo trap hij in zijn eigen list.

De verteller
Hilli Arduin, Psycholoog, verhalenvertelster
Mijehof 225, 1106 HG
Amsterdam
Nederland
+3120-8856137
+0628194605
h.arduin@orange.nl
www.hillivertelt.nl

Met haar stem, mimiek en lichaamstaal voert Hilli Arduin haar toehoorders mee naar gebieden veraf en dichbij. Samen met haar luisterpubliek maakt zij het vertellen een belevenis die niet vergeten wordt.  
Meer van deze verteller: Anansi en de wijsheid (s), Interview met verteller Hilli Arduin (b), Interview met Hilli Arduin (b), Anansi en de bruidschat (s), Interview met Hilli Arduin (b)

Anasi en heks Vijf (Nederlands)
Anansi bedenkt een truc om aan eten te komen, tijdens de hongersnood die in het dorp. De heks van het dorp had een toverspreuk over het cijfer 5 uitgesproken. Iedereen die het cijfer 5 hardop zei zou voor een jaar in slaap vallen. Anansi maakte van zijn laatste maïs 5 hoopjes en zei tegen iedereen die langs kwam ‘Als u voor mij de hoopjes telt, kunt u er een meenemen.’ Elke keer als iemand ze telt ‘1, 2, 3, 4, …’ vallen zij in slaap wanneer ze nummer 5 uitspreken. Zo vangt hij een konijn en een eekhoorn om lekker op te eten, maar Mevr Gans is hem te slim af.
Type verhaal: VerhaalDuur: 6'10
Trefwoorden: dier; Anansi; Ananse; bedrieger; list ; hongersnood; gans
Copyright video opname: © Stichting Vista Far Reaching Visuals

Verwante videos: Anansi en de wijsheid (s), Interview met verteller Hilli Arduin (b), Interview met Hilli Arduin (b)

[E13]
identifier-en: E13 en.mov --> WL-rWb7rcUY
identifier-nl: E13 nl.mov --> XTuQtF3Z5n0